donderdag 23 februari 2012

Een stinkend goed feestje – Hiep, hiep, hoera! Stewie viert zijn verjaardag in vulkanisch Rotorua

Er is er een jarig, hoera, hoera....

Wie zijn verjaardag aan de andere kant van de wereld viert, zonder vrienden en familie, mag daarvoor in de plaats wel een stinkend goed feestje verwachten. En welke bestemming is daarvoor beter geschikt dan Rotorua, ‘the vulcanic capital of New Zealand’? Hier vier je feestjes niet alleen met natuurlijke stoommachines, champagnepools of spuitende geisers,  maar kan je op chocoladecake ook een toef ‘bubbling mud’ verwachten, met als kers op de taart een lucht waar zelfs rotte eieren nog bij verbleken (zou het daarom ROTorua heten?) En als in deze stinkstad dan – naar onze bescheiden mening – ook nog eens het beste hostel van Nieuw Zeeland staat, met op een steenworp afstand de tofste mountainbike-trails van het Noordereiland, dan is het feest helemaal compleet.
Er is er een jarig hoera, hoera...en Stewie viert zijn 28ste verjaardag in vulkanisch Rotorua!


We konden de stad al van verre ruiken. De geur die in dit gebied uit de grond komt is namelijk moeilijk te negeren. Met de zon op onze bol en de geur van rotte eieren in onze neusgaten kwamen we aan bij de Funky Green Voyager. Een hostel waarvan we al snel doorhadden dat dit dé plek was om even bij te komen, leuke mensen te ontmoeten en...een klein feestje te vieren! En dat was niet alleen vanwege een verjaardag. De datum 22 februari markeert naast Stewie’s 28ste levensjaar namelijk ook de dag precies een jaar geleden waarop we definitief hebben besloten deze reis naar Nieuw Zeeland te maken. Daar mag dus wel een drankje op gedronken worden!
Maar niet voordat Stewie eerst – eindelijk! – op de mountainbike is gesprongen om alle trails van het Redwoods Forest te verkennen. Een mooi verjaardagskado, bovendien gaf het Sophie mooi de tijd om ongestoord wat verjaardagsvoorbereidingen te treffen. Een goede verjaardag kan immers niet zonder verrassingen!

En verrast werd Stewie. Pannenkoeken als ontbijt, kaarsjes, slingers en een volle ontbijttafel met backpackers die uit volle borst ‘Happy birthday’ zongen. En de pannenkoeken waren nog niet eens goed en wel achter de kiezen of er kwam ook nog een chocoladetaart achteraan. Cadeautje van de hosteleigenaar (hadden we al gezegd dat dit het leukste hostel van NZ is?) Niet alleen Stewie had namelijk een verjaardag te vieren, maar er bleek ook nog een Française te zijn, die ook dezelfde geboortedag deelde. Dubbel feest en dubbel gezelligheid. Mudcake in Rotorua; veel beter kan je het niet krijgen.


Nouja, behalve het weer dan. Dat had er vandaag namelijk niet zoveel zin in en liet vrijwel de gehele dag een hemel vol zwaveldruppels op ons neerdalen. Geen afdalingen op de mountainbike dus vandaag, maar een lazy afternoon in de cinema. Een lazy afternoon met een kop koffie in het Lazy Dog café erna. Achja, als je een dagje ouder wordt, mag een verjaardag zo nu en dan best als een luie stinkerd gevierd worden.
Zeker als in de avond de feestvreugde afgesloten wordt met een heerlijk geurend diner en spuitende champagne bij de Indiër en borrelende biertjes in het hostel. Feesthoed op, toeters paraat en een doos vol bubbling drankjes om samen met onze nieuw ontmoette vrienden te delen.

De eerste dag van een nieuw levensjaar vloog voorbij als een per ongeluk ontsnapt windje. Weg voor je er erg in hebt, maar absoluut stinkend goed!

Er was er een jarig hoera, hoera...

1 opmerking: