donderdag 23 februari 2012

Een regenbui van macadamia’s – Stewie en Sophie komen erachter dat niet alles is wat het lijkt

Not everything is always what it seems like.
Wanneer je reist kom je constant op nieuwe plekken. Plekken die je niet kent, plekken waar je wellicht wat over hebt gelezen of plekken waar je misschien een keer een foto van hebt gezien. Maar wat je voorstelling er ook van is, of wat je er ook van verwacht, niet alles is altijd wat het lijkt.
Soms is iets leuker, soms is iets stommer, iets groter, iets kleiner, beter, slechter... Iedere dag, iedere plek, iedere bestemming, is opnieuw weer een verrassing. Maar wat het ook is en hoe het ook blijkt te zijn; it’s not always what it seems like.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:
 •           Met regen aankomen in wat statistich de zonnigste stad is van Nieuw Zeeland. We hebben geen zonnestraal gezien in Whakatane. Slechts grijze wolken en dikke druppels.
 •          Plaatsen op de kaart die in eerste instantie redelijk grote steden lijken, maar die in realiteit niet meer zijn dan slechts één kleine winkelstraat en een paar huizen.
 •           Plaatsen die er op de kaart als nietszeggend uitzien, maar in het echt best de moeite waard blijken te zijn.
 •          Een hostel dat schoon en gastvrij lijkt te zijn, maar uiteindelijk gerund blijkt te worden door een stel weirdo Duitsers met vooral een gastvrij policy voor bedbugs.
 •          WWOOF adressen die in hun beschrijving een groot professioneel bedrijf zeggen te zijn, maar in werkelijkheid maar een beetje met Franse slag gerund worden (in goede zowel als negatieve zin).
 •           Noten die in hun schil keihard en onschendbaar ogen, maar eenmaal gekraakt heel gevoelig en sensitief blijken te zijn.
 •           Een huisje dat er op het eerste gezicht pittoresk uitziet, maar met 5 mensen tegelijkertijd toch wel erg krap en ‘op de lip’ is.
 •           Hosts die vriendelijk en informatiegevend beogen te zijn, maar in werkelijkheid neigen door te schieten naar betweterig en belerend.
 •           Reisplannen en routes die er de ene dag nog perfect uitzien, maar de volgende dag toch weer worden vervangen door een ander en ‘nog beter en perfecter’ plan.
 •           Wolken die eruit zien alsof het gaat regenen, maar dat uiteindelijk toch niet gaan doen (of juist wel als je het niet meer verwacht). Lang leve de duidelijke weersvoorspellingen in Nieuw Zeeland (not!)
 •           Zon die niet door lijkt te komen, maar dat toch alsnog doet (jippie!)
 •           Een laatste werkdag die nog lang lijkt te duren, maar ineens supersnel voorbij is.

Not everything is always what it seems like. Maar goed of slecht, leuk of stom, het is altijd anders dan je verwacht. En uiteindelijk is dat ook het allermooist wanneer je reist: niets is wat het lijkt, maar ook niets is saai of ook maar enigzins voorspelbaar.
Het enige wat we nu weten, is dat Rotorua de volgende bestemming is. Vulanisch, stinkend en...ach, laten we de voorspellingen maar laten voor wat ze zijn. Not everything is always what it seems like, and sometimes (even if it’s only for the surprise) it is better to let it stay that way.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten