zondag 1 januari 2012

Check check dubbelcheck: Stewie en Sophie are ready for take off

Feestend het oude jaar uit, reizend het nieuwe jaar in. Beter kun je het op de rand van 2011 naar 2012 niet krijgen.
Het was een hectische week. Kerst, verjaardagen, laatste inkopen, opruimen, inpakken, uitpakken, nog een keer inpakken, uitpakken, herpakken, nog een keer herpakken.. Wie zich altijd afvraagt hoe je je hele hebben en houden in één rugzak kunt krijgen; dat vroegen wij ons deze week ook af. Hoe groot je backpack ook is, uiteindelijk blijkt hij altijd te klein.


Maar, het is ons gelukt. Met een kleine selectie zitten alle ritsen en vakjes (tot de nok toe) dicht. Bepakt en bezakt staan we aan de vooravond van ons grote avontuur. Een beetje duf nog kropen we vanochtend, na een zeer geslaagd Fout & Nieuw Feest, achter de computer om online in te checken. Nadat we eerst nog even via nu.nl op de hoogte werden gebracht van een aardbeving in Japan, kozen we met vaste hand onze plekjes in het vliegtuig uit en vroegen we ons af of turbulentie eigenlijk niet hetzelfde is als een aardbeving, maar dan in de lucht. Kunnen we ons wellicht nog wel voorbereiden op eventuele naschokken.

Maar aardbeving of niet, onze reis gaat door. De plekjes bij het raam zijn bemachtigd, de boarding passes zijn geprint, het 'laatste avondmaal' heeft plaatsgevonden.
Het enige wat ons nu nog rest is wachten. Afwachten en aftellen. Telden we eerst nog in maanden, weken of dagen; nu zijn het nog slechts luttele uren die de scheidslijn bepalen tussen hier en daar. Nog 12 uur totdat we in het vliegtuig stappen. De echte zenuwen en spanning zijn er nog niet, maar dat zal morgenochtend vast nog wel komen.

Check, check, dubbelcheck. Hebben we alles? Paspoort, creditcard, sokken, ondergoed? Eén ding zullen we vast niet vergeten, en dat is onze zin om te gaan. Die zin stroomt namelijk al bijna een jaar door onze aderen. Eerst nog geruisloos en stil, later een beetje borrelend en nu raast het van onze vingertoppen naar onze tenen en terug.

Ja, het is mooi geweest. Nog een paar uurtjes. Dag Nederland, familie, vrienden. Het is tijd om te gaan. Check, check, dubbelcheck. Stewie en Sophie are ready for take off!

6 opmerkingen:

 1. Go Stewie and Sophie! Heel veel mooie blikken op de wereld! Liefs, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw het is bijna zover! Goede reis en veel plezier! Groetjes Marlijne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey S&S.

  Het foute truien feest was zeer geslaagd. Thanks for everything, happy trip en maak ons niet te jaloers.

  Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Sanne en Sjoerd, heeeeeeeeel veeeel plezier en in gedachte reizen we mee. Zijn ook wel een beetje jaloers.
  Goede reis en dikke kus, Corrie en Andre.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Have fun, veel plezier dus.....
  en we zullen jullie mooie reis volgen!

  groetjes Lumojo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En en en? Hoe is Tokio? Al door elkaar gerammeld van naschokken? Of rustig in kleermakerszit aan de sushi en sake? Ben benieuwd! Knuff

  BeantwoordenVerwijderen